Chapter 1: Your Great Adventure | Business/Accounting Test Bank

Test Bank

TRUE/FALSE

1. Statistics show that one in two households have been involved in small business.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 2

2. This is the age of the entrepreneur.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 2

3. Your Business Plan will become the heart of your Adventure Notebook.
ANS: F PTS: 1 REF: p. 2

4. The form your business will take to generate sales and income is your profit model.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 5

5. A good place to start the entrepreneurial journey is taking a careful look at yourself.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 4

6. It is not important to brainstorm before you enter the business arena.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 4

7. Starting a global business is not a viable option for most entrepreneurs today.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 5

8. Entrepreneurs must be able to handle stress.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 6

9. No one is really his or her own boss.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 10

10. The Internet offers numerous examples of how to blueprint your business.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 6

11. You need a business plan if you decide to start a new business, but not if you purchase an existing one.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 8

12. One of the best ways to learn about writing a business plan is to review plans of established businesses in your industry.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 8
13. Steve Blanks Startup Tools are especially useful to entrepreneurs who are establishing web based businesses.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 6

14. Small business ownership is often provides the most secure and rewarding career option.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 9

15. A lifestyle entrepreneurs main motivation is the cash payout from sales so that they can move on and build another company.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 9
16. An intrapreneur is an entrepreneur that begins within an organization.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 10

17. Assessing your current job situation is important when deciding if entrepreneurship is for you.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 10

18. Social entrepreneurship is the act of solving problems in groups.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 10

19. Technology has virtually eliminated many barriers to business entry.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 12

20. Family support is not important to the entrepreneurial lifestyle.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 13

21. An assessment of your financial status is an important component of deciding to start a business.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 13

22. Wearing many hats is required for most new entrepreneurs.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 15

23. Personality traits are not an important component of self-assessment.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 15

24. Part of the decision to become an entrepreneur should include an analysis of what you want in 5-10 years.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 17
25. Entrepreneurial success is all about innovative thinking and breakthrough ideas.
ANS: F PTS: 1 REF: p. 18

26. Approximately 50% of the worlds people receive 78% of the worlds income.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 20

27. Friends can be helpful in assessing businesses in your selected industry.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 21

28. When interviewing successful entrepreneurs try to find out key financial numbers for their business.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 22

MULTIPLE CHOICE

1. According to Small Business Administration, approximately how many small businesses are out there?
a. 1 million
b. 2 million
c. 30 million
d. 7 million
ANS: C PTS: 1 REF: p. 2

2. Your Adventure Notebook should include:
a. A twelve-month calendar
b. An appointment calendar
c. An idea list
d. All of the above
ANS: D PTS: 1 REF: p. 2

3. When planning your business think globally because:
a. Todays technology makes it easy to operate world-wide
b. Most entrepreneurs take the global path
c. Almost 12 million people live outside the United States
d. All of the above
ANS: A PTS: 1 REF: p. 5

4. According to the SBA, a Business Plan should include:
a. A description of the business
b. Personal financial statements of principal owners
c. A balance sheet
d. All of the above
ANS: D PTS: 1 REF: p. 7

5. Which of the following is not a doorway to small-business ownership?
a. buying a franchise
b. starting a new business
c. buying stock in a fortune 500 company
d. buying an ongoing business
ANS: C PTS: 1 REF: p. 7

6. Which type of entrepreneur rarely considers selling his or her business?
a. Lifestyle Entrepreneur
b. Empire Builder
c. Serial Entrepreneur
d. Social Entrepreneur
ANS: B PTS: 1 REF: p. 9

7. According to the Global Entrepreneurship Monitor, in 2009 which age group made up approximately 80% of total entrepreneurship activity?
a. Under age 18
b. Between 18 and 35
c. Under age 35
d. Over age 35
ANS: D PTS: 1 REF: p. 11

8. When considering the impact of starting your own business on your family you need to consider:
a. Only the time sacrifices that will be needed
b. Only the financial sacrifices that will be needed
c. Both the time and financial sacrifices that will be needed
d. Neither the time nor money sacrifices that will be needed
ANS: C PTS: 1 REF: p. 14

9. When putting together a team:
a. Try to find people who are just like you
b. Look for people who have the same skill set you have
c. Find people who are good at what you cant do
d. Intelligence should not be a major consideration
ANS: C PTS: 1 REF: p. 18

10. A self assessment would not include:
a. A list of assets.
b. A list of things you love to do.
c. A list of things youre good at.
d. A list of skills you have acquired through the years.
ANS: A PTS: 1 REF: p. 15

11. Which of the following is not important to a profit profile?
a. Cost of goods sold.
b. Customer list
c. Salaries
d. Gross sales
ANS: B PTS: 1 REF: p. 21

12. A(n) __________ has the ability to function as it grows rapidly.
a. Microbusiness
b. empire business
c. scalable business
d. multilevel business
ANS: C PTS: 1 REF: p. 21

13. Entrepreneurial student organizations:
a. Can help expand your business knowledge
b. Only exist on a few large college campuses
c. Are not a potential funding source
d. All of the above
ANS: A PTS: 1 REF: p. 20

14. Expenses directly attributable to production are:
a. Gross sales
b. Cost of goods sold
c. Marketing expenses
d. Business estimates
ANS: B PTS: 1 REF: p. 21

15. According to Jim Collins book Built to Last, what is not important to developing a business?
a. what you are good at
b. what you currently do
c. what you stand for
d. what people will pay you for
ANS: B PTS: 1 REF: p. 22

SHORT ANSWER

1. Describe the doorways to small business ownership.

ANS:
There are three doorways to small business ownership. The first is buying an ongoing business. This would involve finding an existing business that is for sale and striking a deal with the current owner for price and terms. The second is buying a franchise. This would require you to find a franchise that fits your small business idea. This would be a new business to your area, but with a familiar name and logo. The third would be starting a small business from scratch. This involves all aspects of starting including finding a location and supplies. This business would be completely new to your marketplace.

PTS: 1 REF: p. 7

2. What is the age of the entrepreneur?

ANS:
The business world is changing at record speeds and this change is creating more and more opportunities for entrepreneurs. Big business is downsizing and most new jobs are being created by small business. To take advantage of these trends, a person needs to have a good understanding of what they and their family want from life, and is willing to create a plan and stick to it.

PTS: 1 REF: p. 9
3. Explain the Adventure Notebook.

ANS:
The adventure notebook is a tool for the new entrepreneur to stay organized. It should include a calendar, a to do list, a list of advisors and a place to keep business related items during the investigation stage.

PTS: 1 REF: p. 2

4. Define lifestyle entrepreneur.

ANS:
This is someone who has decided to build a business to make a living and to satisfy his or her own personal motivations. This entrepreneur is likely to create a successful, income affluent business.

PTS: 1 REF: p. 9

5. What are the SBA Elements of a Business Plan?

ANS:
The business plan should include a cover sheet, statement of purpose and table of contents. Contents should include information about the business, financial data and supporting documents.

PTS: 1 REF: p. 7